Boek
Nederlands

Headspace : voor een hoofd vol leegte

Andy Puddicombe (auteur)
+1
Headspace : voor een hoofd vol leegte
×
Headspace : voor een hoofd vol leegte Headspace : voor een hoofd vol leegte

Headspace : voor een hoofd vol leegte

Praktisch werkboek met oefeningen voor meditatie om 'het hoofd leeg te maken' en zo tot rust te komen.
Titel
Headspace : voor een hoofd vol leegte
Auteur
Andy Puddicombe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Get some headspace
Editie
Derde herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2020
237 p.
ISBN
9789000371815 (paperback)

Besprekingen

De auteur, bekend Brits meditatie- en mindfulnesstrainer en ooit zelf monnik in een boeddhistisch klooster, wil met dit boek meditatie uit de mystieke hoek halen en toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen. Mindfulness, het vermogen om in het hier en nu te zijn en rust te vinden in het moment, staat sterk in de belangstelling. Meditatie is een manier om dit te bereiken. Het resultaat is de moeilijk te vertalen term 'headspace', te omschrijven als 'een hoofd vol leegte'. Deze toestand is essentieel voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Op basis van zijn eigen ervaringen beschrijft Puddicombe eenvoudige mentale strategieën en praktische oefeningen om de gedachtestroom te stoppen en het hoofd leeg te maken. Centraal staat de 'take 10'-oefening, een dagelijkse meditatie van tien minuten. Daarnaast aandacht voor resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar effecten van meditatie en mindfulness, en voorbeelden uit de praktijk van de auteur. Een praktisch en plezierig leesbaar boe…Lees verder

Over Andy Puddicombe

CC BY 2.0 - Foto van/door Web Summit

Andy Puddicombe (23 september 1972) is de oprichter van Headspace, een digitaal platform met geleide meditaties. Puddicombe is een voormalig boeddhistisch monnik met een diploma in circuskunsten.

Biografie

Puddicombe groeide op in Bristol (GB). Hij ging naar de Wellsway Comprehensive School in Keynsham en studeerde sportwetenschap aan de De Montfort University. Hij behaalde een diploma in circuskunsten.

Carrière

Boeddhisme

In 1994 stopte Puddicombe met studeren en hij reisde naar Azië om een boeddhistische monnik te worden. Hij heeft zelf aangegeven dat deze reis deels een manier was om met rouw om te gaan nadat een ex-vriendin en zijn stiefzus waren overleden.

Puddicombe reisde voor zijn meditatietraining naar Nepal, India, Birma, Thailand, Australië en Rusland; uiteindelijk werd hij in een Tibetaans klooster i…Lees verder op Wikipedia