Na de top bereikt te hebben raakt een bokser alles kwijt wat hem lief is. Hij zet alles op alles om er weer bovenop te komen.
Onderwerp
Boksen
Titel
Southpaw
Regisseur
Antoine Fuqua
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Jake Gyllenhaal Forest Whitaker Rachel McAdams
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 124 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045245672

Besprekingen

Amerikaanse boksfilm (2015) van Antoine Fuqua met Jake Gyllenhaal als de imposant afgetrainde boksheld Billy Hope. De uit de armoede omhoog gevochten Billy wordt, als hij tot moes is geslagen bij het succesvol verdedigen van de wereldtitel, door zijn vrouw ervan overtuigd om te stoppen met wedstrijden. Maar dan slaat het noodlot toe en verliest hij alles wat hem lief is. Het is aan Billy om weer uit de as te herrijzen. De critici waren te spreken over camerawerk en Gyllenhaal, maar vonden het jammer dat het scenario na een goede start helaas weer in een geijkte Hollywoodgroef viel. 'Van woeste, ontregelende antiboksfilm transformeert Southpaw tot eenvoudig behapbaar sportverhaaltje, geschoeid op de leest van Amerikaans heldendom. Niet ondermaats, wel zonde, gezien het potentieel' vindt Berend Jan Bockting (Volkskrant 10-9-'15) en geeft 3 sterren. 'Dat het weinig plausibele verhaal je toch nooit verveelt, komt door de intensiteit van Jake Gyllenhaal als Billy. Hij is een mompelend brok…Lees verder

Over Antoine Fuqua

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Nicogenin

Antoine Fuqua (Pittsburgh, 19 januari 1966) is een Amerikaans voormalig videoclip- en huidig filmregisseur. De eerste film die hij regisseerde voor het grote scherm was The Replacement Killers uit 1998, nadat hij zes jaar eerder debuteerde met het direct op video uitgebrachte Inside Out IV.

Voordat Fuqua zich toelegde op het maken van films, regisseerde hij reclamespotjes en videoclips. In die laatste hoedanigheid werkte hij met onder meer Toni Braxton, Prince, Stevie Wonder en Coolio.

Fuqua trouwde in 1999 met actrice Lela Rochon, met wie hij drie kinderen kreeg.

Geregisseerde films

  • The Equalizer 2 (2018)
  • The Magnificent Seven (2016)
  • Southpaw (2015)
  • The Equalizer (2014)
  • Exit Strategy (2013, televisiefilm)
  • Olympus Has Fallen (2013)
  • Brooklyn's Finest (2009)
  • Shooter (2007)<…Lees verder op Wikipedia