Boek
Nederlands

Het te gekke geldboek

Arwen Kleyngeld (auteur), Kariene Van Steenoven (illustrator)
+1
Het te gekke geldboek
×
Het te gekke geldboek Het te gekke geldboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Geld is er altijd, wordt over de hele wereld gebruikt en iedereen kent het. Geld kan te gek zijn, maar ook gekmakend of waardeloos. Geld is beslist niet saai. Vanaf 10 jaar.
Onderwerp
Geld
Extra onderwerp
Geld (jeugd)
Titel
Het te gekke geldboek / Arwen Kleyngeld ; met te gekke tekeningen van Kariene Tekenmachine
Auteur
Arwen Kleyngeld
Illustrator
Kariene Van Steenoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2022
111 p. : ill.
ISBN
9789464041347 (hardback)

Besprekingen

Een leuk en leerzaam boek met spannende verhalen over geld. Onder andere over welvarende weldoeners, belasting op ontlasting en de zelfverzonnen munt noppes. Geld is altijd iets anders: van stressvol tot spannend of misschien zelfs onbelangrijk. Het boek is in humoristische stijl geschreven. Met speelse illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf 10 jaar.

Het te gekke geldboek

Arwen Kleyngeld heeft haar naam niet gestolen als auteur van dit informatief boek over het slijk der aarde: geld. Je hoort het hier en daar wel eens in de media: kinderen en jeugd weten te weinig over geld, hoe ze ermee moeten omgaan en wat ze ermee kunnen doen. Daar brengt dit boek absoluut verandering in. 111 bladzijden informatie, weetjes, verhalen en uitleg over geld en alles wat ermee te maken heeft.In een vlotte taal krijgt de lezer uitleg over alles wat je te weten wilt komen. Geen saaie economielessen, maar een zeer toegankelijk boek voor kinderen (een aantal hoofdstukken lukken al vanaf een jaar of tien), jeugd maar ook volwassenen die geïnteresseerd zijn in dit thema. Niet enkel theorie, maar ook een hoop voorbeelden uit het dagelijks leven zoals het versnipperde kunstwerk van Banksy, de stijging van woningprijzen, dure pokémonkaarten en sneakers enz.De vormgeving van dit boek zit prima: duidelijke hoofdstukken, een jeugdige uitstrali…Lees verder