Boek
Nederlands

Kaatje kip

Axel Scheffler (illustrator), Bette Westera (vertaler), Nosy Crow (auteur)
Kaatje Kip zit te broeden op haar nest. Als ze even wat gaat eten, zijn haar eitjes ineens verdwenen! Kaatje zoekt overal op de boerderij. Oblong hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties, tekst op rijm en een geluidsknop. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Kippen
Titel
Kaatje kip
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Bette Westera
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Higgly hen
Editie
Derde, herziene druk
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789025774660 (hardback)

Besprekingen

Kip Kaatje gaat op zoek naar graankorrels. Bij terugkeer op het nest, zijn haar zes eitjes weg. Ze gaat naar hen op zoek en vraagt na bij andere boerderijdieren. De lezer heeft al kunnen zien dat onder uit de eitjes pootjes steken, waarmee de ondeugende eitjes zelf uit het nest zijn gekropen. Ten slotte vindt Kip haar eitjes terug, waaruit even later kuikentjes kruipen. Wensvervullend hardkartonnen aanwijsprentenboek in oblong formaat, met ronde hoeken over de gepersonifieerde Kaatje Kip. Op de rechterbladzijden een paginavullende, duidelijke, kindvriendelijke illustratie in waterverf met zwarte inkt, in eenvoudig perspectief en natuurgetrouwe kleuren met een enkel leuk detail. Op elke linkerpagina staat in een duidelijk leesbare, ruime schreefletter op een wisselend gekleurde ondergrond een goed ritmisch lopende, vierregelige rijmende tekst, in korte zinnen en eenvoudige bewoordingen. Uitnodigend, vertederend, fleurig omslag. In dezelfde opzet verscheen o.a. ook 'Bartje Big'*. Herui…Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties