Dvd
Engels

Mission impossible 5 : rogue nation

Christopher McQuarrie (regisseur), Joe Kraemer (componist), Tom Cruise (acteur)
Geheim agent Ethan Hunt en zijn team moeten 'The Syndicate' uitschakelen, een internationale organisatie die er op uit is om het IMF te vernietigen.
Titel
Mission impossible 5 : rogue nation
Regisseur
Christopher McQuarrie
Componist
Joe Kraemer
Acteur
Tom Cruise
Taal
Engels
Parallelle titel
Mission impossible
Parallelle titel
M:I-5
Uitgever
Paramount Pictures, © 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie
EAN
5053083038779

Besprekingen

Actiethriller uit 2015 van Christopher McQuarrie (Jack Reacher, Valkyrie) met Tom Cruise, die voor de vijfde keer de rol speelt van IMF-agent Ethan Hunt. In deze ‘mission impossible’ probeert Ethan Hunt te infiltreren in het Syndicaat, een geheime organisatie die bestaat uit ex-IMF-leden. Zij gebruiken hun skills om aanslagen te plegen en schuiven de schuld in de schoenen van het IMF. De CIA gelooft dit ook en wil het IMF aan banden leggen en de agenten doden. Ethan Hunt dient het Syndicaat zo snel als mogelijk onschadelijk te maken. Remke de Lange (Trouw 30-7-’15) noemt het ‘lekker zomervermaak: ‘Mission Impossible Rogue Nation’ is precies wat je verwacht: geen verrassingen, maar ook geen teleurstellingen. Tom Cruise (53) is nog fit genoeg om elke missie aan te kunnen.’ Ze geeft 3 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 30-7-’15) geeft 3,5 ster: ‘Na vier delen te hebben gehad, weten Mission: Impossible -bezoekers inmiddels wel wat ze mogen verwachten. Een film vol plotwendingen en grensv…Lees verder

Over Christopher McQuarrie

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Christopher McQuarrie (New Jersey, 12 juni 1968) is een Amerikaans filmregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend van zijn samenwerkingen met regisseur Bryan Singer en acteur Tom Cruise. In 1996 won hij een Oscar voor het scenario van The Usual Suspects.

Biografie

Christopher McQuarrie groeide op in New Jersey. Tijdens zijn jeugd leerde hij de latere regisseur Bryan Singer kennen, wiens ouders goed bevriend waren met zijn ouders. In 1986 studeerde hij af aan de West Windsor-Plainsboro High School South. Nadien werkte hij als assistent aan de Christ Church Grammar School in het Australische Perth. Na negen maanden werd hij ontslagen en besloot hij gedurende drie maanden door het land te trekken alvorens huiswaarts te keren en aan de slag te gaan bij een detectivekantoor in New Jersey.

Filmcarrière

Toen hij de kans om een eigen kantoor in F…Lees verder op Wikipedia