Als op klaarlichte dag op Thanksgiving Day, twee kleine meisjes spoorloos verdwijnen, wordt het leven van de ouders een hel. Een agent met een zenuwentic moet de zaak oplossen.
Titel
Prisoners
Regisseur
Denis Villeneuve 1967-
Componist
Jóhann Jóhannsson 1969-2018
Acteur
Hugh Jackman Jake Gyllenhaal Viola Davis
Taal
Engels
Uitgever
Belga, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
148 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370816405

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 2013, Engelstalig speelfilmdebuut van de Canadese Denis Villeneuve (Incendies), met Hugh Jackman. Jake Gyllenhaal, Viola Davis e.a. Als op klaarlichte dag op Thanksgiving Day, twee kleine meisjes spoorloos verdwijnen, wordt het leven van de ouders een hel. Een agent met een zenuwentic moet de zaak oplossen. Peter de Bruijn (NRC 18-9-'13) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Met zoveel kwaliteit voor en achter de camera mag je iets meer verwachten dan degelijk vermaak.' Ook Floortje Smit (Volkskrant 19-9-'13) geeft 3 (van 5) sterren en vindt dat de film veel te lang duurt en vooral het laatste uur ongeloofwaardig wordt, 'Maar dan nog blijft Prisoners een meeslepende, knap gespeelde thriller van 2,5 uur, die bij vlagen bloedstollend spannend is.' Met extra's.

Over Denis Villeneuve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Georges Biard

Denis Villeneuve (Gentilly, 3 oktober 1967) is een Canadees filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Denis Villeneuve werd geboren in 1967 in Gentilly, een plaatsje nabij Trois-Rivières in Quebec. Hij volgde studies natuurwetenschappen aan het college Cégep de Trois-Rivières en daarna studies "cinema" aan de Université du Québec à Montréal. In 1991 won hij de eerste prijs voor zijn kortfilm in La Course Europe-Asie, een wedstrijd georganiseerd door Radio Canada. Hij kreeg daarmee de kans een eerste film te draaien voor het Office national du film du Canada. In 1996 werkte hij mee aan de film Cosmos als scenarioschrijver en regisseur. In 1998 realiseerde Villeneuve zijn eerste langspeelfilm Un 32 août sur terre. Zijn tweede langspeelfilm Maelström uit 2000 behaalde een twintigtal prijzen in internationale filmfestivals. Villeneuve won drie maal de Canadese Genie Award voor bes…Lees verder op Wikipedia