Boek
Nederlands

Rupsje Nooitgenoeg in de tuin : een flapjesboek

Eric Carle (auteur)
+1
Rupsje Nooitgenoeg in de tuin : een flapjesboek
×
Rupsje Nooitgenoeg in de tuin : een flapjesboek Rupsje Nooitgenoeg in de tuin : een flapjesboek

Rupsje Nooitgenoeg in de tuin : een flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar

'Rupsje Nooitgenoeg in de tuin' is een kijk- en zoekboek met flappen van stevig karton met de leukste rups ter wereld. In dit boek neemt Rupsje Nooitgenoeg peuters mee de tuin in, letterlijk of gewoon lekker vanaf de bank. En in elke tuin is wel een Rupsje Nooitgenoeg te vinden. Maar... ook nog heel veel andere kleine beestjes!

Ga met Rupsje Nooitgenoeg mee naar zijn domein om daar

Onderwerp
Rupsen, Insecten
Titel
Rupsje Nooitgenoeg in de tuin : een flapjesboek
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[10] p. : ill.
ISBN
9789025776336 (hardback)

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia