Boek
Nederlands

Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen

Geert-Jan Roebers (auteur), Margot Westermann (illustrator)
+1
Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen
×
Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen

Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Planten kunnen slim zijn, en ook gevoelig, behulpzaam, sluw en wreed. Leer alles over hoe deze machtige groene wezens zich gedragen én misdragen. Vanaf 10 jaar.
Onderwerp
Planten
Extra onderwerp
Planten (jeugd)
Titel
Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen
Auteur
Geert-Jan Roebers
Illustrator
Margot Westermann
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
143 p. : ill.
ISBN
9789025772888 (hardback)

Besprekingen

Een informatief en onderhoudend boek over verschillende soorten planten en hun belangrijkste eigenschappen. Over hoe deze overal aanwezige groene wezens zich gedragen en misdragen — over hoe gevoelig en behulpzaam ze kunnen zijn, maar ook sluw, wreed en machtig. Het boek is in een vermakelijke stijl geschreven en bestaat uit telkens een kort stukje over één specifieke plant of onderwerp. ‘Briljante planten’ is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en bevat foto’s en veel kleurenillustraties in aquarel-stijl. Geert-Jan Roebers (Oostkapelle, 1961) is een bekende Nederlandse schrijver, bioloog, columnist en jeugdauteur. Hij schreef tientallen boeken.

Over Geert-Jan Roebers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Renate Reitler Fotografie

Geert-Jan Roebers (Oostkapelle, 29 mei 1961) is een Nederlands bioloog, columnist en schrijver.

Biografie

Jeugd en opleiding

Roebers werd geboren in het Zeeuwse Oostkapelle en groeide op in Middelburg. Hij volgde daar het gymnasium aan de Stedelijke Scholengemeenschap. Hierna studeerde hij biologie aan de Universiteit Utrecht.

Loopbaan

Roebers ging in 1988 aan de slag bij het Wereld Natuur Fonds als educatief bioloog en persvoorlichter. Hierna begon hij zijn eigen bureau voor redactie en communicatie en werkte daarnaast als eindredacteur van het schooltv-programma Nieuws? Uit de natuur!. Later begon hij ook als schrijver van boeken over de natuur. Hij debuteerde in 2006 met zijn boek Kraaienbende. Daarnaast schrijft hij voor tijdschriften als TamTam, Taptoe en Roots. In 2011 en 2012 schreef hij teksten voo…Lees verder op Wikipedia