Boek
Nederlands

Verstoppertje!

Hector Dexet (auteur)
+1
Verstoppertje!
×
Verstoppertje! Verstoppertje!

Verstoppertje!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wie verstoppen zich in de eitjes? En wie verschuilen zich in het donker en waar zit de baby verstopt? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, gestileerde illustraties in heldere kleuren en verrassende kijkgaten in allerlei vormen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Verstoppertje!
Auteur
Hector Dexet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Caché!
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[38] p. : ill.
ISBN
9789462910461 (hardback)

Besprekingen

In dit kartonnen peuterboek wordt een spelletje gespeeld waar peuters dol op zijn: verstoppertje. Op de linkerpagina staat steeds een vraag naar wie zich verstopt heeft. Daarop volgt, na het omslaan van de rechterpagina vol grappige doorkijkjes, het antwoord. In twee gevallen leidt dat tot een grammaticale onjuistheid. De vraag: ’Wie verstopt zich in deze eitjes?’ zou moeten zijn ‘Wie verstoppen zich in deze eitjes?’. Hetzelfde geldt voor de vraag naar wie zich in het donker verschuilt (= verschuilen). De eenvoudige, gestileerde illustraties in felle kleuren zijn aantrekkelijk en nodigen uit samen goed te kijken, te zoeken en te benoemen. Achterin kan naar de verstopplek van een baby’tje gezocht worden (mama’s buik). Tot slot kan de kleine toehoorder zich verstoppen achter het achterplat, waarin twee uitsparingen zitten voor de ogen. Een leuke en educatieve uitgave, waarbij de voorlezende volwassenen de twee onjuistheden heel eenvoudig kan gladstrijken. Onderscheidt zich qua vormgevin…Lees verder

Verstoppertje!

Heel het prentenboek staat vol doorkijkgaatjes waarachter - meestal - dieren verstopt zitten. Draai de pagina om en je ziet wie het is. Eitjes verbergen babydiertjes, en gaatjes in de kaas een muis. Waar verstopt het konijn zich en wie verschuilt zich in het donker? Zefs een rode inktvis verstopt zich in mijn bad, terwijl een gevaarlijke leeuw een lief katje blijkt te zijn. In het heelal zitten kleine marsmannetjes, zelfs een baby verstopt zich in mama's buik. Op de laatste pagina kan de peuter zelf verstoppertje spelen en met het boek voor de ogen door de gaatjes kijken. Best wel verrassend en mooi van kleur. Over deze illustraties in al hun eenvoud en de opmaak van het boek moet heel goed nagedacht geweest zijn. Proficiat!