Boek
Nederlands

Terugslag : een Amerikaanse president slaat door

James Patterson (auteur), Brendan Dubois (auteur), Waldemar Noë (vertaler)
De nieuwe president van de Verenigde Staten geeft twee CIA-agenten het bevel om zijn plan voor een machtsgreep uit te voeren. De vraag is echter waar hun loyaliteit ligt: bij de president, tevens oud-directeur van de CIA, of bij het landsbelang?
Titel
Terugslag : een Amerikaanse president slaat door
Auteur
James Patterson 1947- Brendan Dubois
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blowback
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2022
507 p.
ISBN
9789403110226 (paperback)

Besprekingen

Een vuistdikke (507 blz.) actuele politieke thriller van James Patterson. In Amerika heeft de onbetrouwbare en onvoorspelbare Keegan Barrett de verkiezingen gewonnen dankij zijn succes als directeur van de CIA. Zes maanden na zijn eerste termijn bedenkt hij een machtsgreep met dodelijke gevolgen. Barrett geeft CIA-agenten Liam Grey en Noa Himel het bevel om zijn plan uit te voeren, maar het is onzeker waar hun loyaliteit ligt. De CIA volgt normaliter de orders van de president, maar heeft ook gezworen de Amerikaanse grondwet te verdedigen tegen alle vijanden, zowel internationaal als van binnenuit. Wanneer de dreiging rechtstreeks vanuit het Oval Office komt, lijkt dit het begin van het einde.’Terugslag’ is snel en zeer toegankelijk geschreven. Niet voor tere zieltjes vanwege de expliciete scènes. James Patterson (1947) is een Amerikaanse thrillerauteur, scenarioschrijver, acteur en producent. Hij won meerdere literaire prijzen, zoals de Audie Award en de Edgar Allan Poe Award.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties