Boek
Nederlands

Gelukkige verjaardag!

Jan Maillard (auteur), Peter Kustermans (medewerker), Hans Bourlon (medewerker)
Bumba viert zijn verjaardag met zijn vriendjes. Druk maar op het knopje, dan hoor je ze zingen en gaat het kaarsje op de taart branden. Je kunt het samen met Bumba ook uitblazen. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met felgekleurde tekeningen en een knop voor geluid en een lichtje. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Gelukkige verjaardag!
Auteur
Jan Maillard
Medewerker
Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[8] p. : ill.
ISBN
9789462774933 (hardback)

Besprekingen

Clowntje Bumba is voor peuters een bekend figuurtje van het Vlaamse Studio100. Bumba en zijn vriendjes zijn te zien op Ketnet, Z@ppelin, in theaters en op vele merchandising artikelen. In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met geluidsknoppen en lichtjes is Bumba jarig. Als de taart wordt binnengebracht door Babilu, beginnen al zijn vriendjes te zingen. Dit vierkante hardkartonnen prentenboekje heeft vier dubbele pagina’s met felgekleurde illustraties in de bekende Bumba-stijl, met duidelijke, grote vormen, mede door de zwarte omlijning; de afgebeelde figuren zijn daardoor makkelijk te herkennen voor peuters. In de hoek rechstonder is een drukknop verwerkt, waardoor een woordeloos liedje klinkt op de melodie van ‘Lang zal hij leven’. Ook gaat het kaarsje op de taart branden, doordat een lichtje te zien is door de uitsparing in vlamvorm. Door tegen het lichtje te blazen, gaat het uit op het moment dat in het verhaal Bumba het kaarsje moet uitblazen. Op de laatste dubbele pagina wor…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties