Boek
Nederlands

Woordenweter

Jan Maillard (auteur), Peter Kustermans (medewerker), Hans Bourlon (medewerker)
Clowntje Bumba gaat boodschappen doen, naar de boerderij, het strand en dan naar bed. Hardkartonnen aanwijsprentenboek met felgekleurde illustraties en enkele voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Woordenweter
Auteur
Jan Maillard
Medewerker
Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2014
[8] p. : ill.
Aantekening
Omslag vermeldt: Met zachte voelstukjes
ISBN
9789059169708 (paperback)

Besprekingen

Aanwijsboek voor peuters, bestaande uit grote, hardkartonnen bladzijden met afgeronde hoeken, met een glad, gelamineerd oppervlak. Op twee tegenover elkaar liggende pagina’s worden de volgende onderwerpen behandeld: winkel, boerderij, strand en slaap- en badkamer. Om de grote tekening heen staan alle voorwerpen die er op terug te vinden zijn met de naam in duidelijke letter erboven gedrukt. De platen zijn nogal vol en daardoor wat rommelig. De figuren zijn nogal stijf afgebeeld. Er zijn primaire, felle kleuren gebruikt en alle figuren e.d. zijn zwart omlijnd. Clowntje Bumba is op elke pagina groot aanwezig. Daarnaast is de kleur geel vaak ook te voelen door een vilten voelelement, maar dat is niet consequent volgehouden. Jonge kinderen vinden het meestal leuk om voorwerpen terug te zoeken en leren op die manier nieuwe woorden. Het boek ziet er vrolijk en aantrekkelijk uit, maar mist originaliteit. Stevig, dus bestand tegen peuterhandjes, maar geen hoogvlieger; overbodig als er genoeg …Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties