E-boek
Nederlands

Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk

Kris Peeters (auteur)

Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk

Oliecrisis, economische crisis, terreurcrisis, bankencrisis, eurocrisis, vluchtelingencrisis... De laatste vijftig jaar lezen als één lange processie van crisissen, de ene bovenop de andere. Terwijl de gezondheidscrisis nog woedt, dient de klimaatcrisis zich aan, met daarbovenop een democratie- en biodiversiteitscrisis. Moeten we ons niet stilaan de vraag stellen of we te maken hebben met een syst
Titel
Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk
Auteur
Kris Peeters 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij Vrijdag, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789460019555
CloudLibrary
ac2r9vg9

Over Kris Peeters

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Kris Peeters (21 mei 1964) is een Belgische mobiliteitsdeskundige. Van opleiding is hij socioloog.

Omdat hij een naamgenoot is van CD&V-politicus Kris Peeters, laat hij zich weleens "de andere Kris Peeters" noemen.

Kris Peeters was de eerste fietsambtenaar bij de stad Antwerpen. Nadien werd hij zelfstandig consulent en lector aan de opleiding verkeerskunde van het Hogeschool PXL in Hasselt.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 werd Peeters schepen van mobiliteit in Herentals voor Groen!. Hij is niet meer politiek actief.

Peeters schreef drie boeken over mobiliteit. Peeters is kritisch over het huidige autobeleid in Vlaanderen, maar verzet zich niet tegen de auto op zich. Wel bepleit hij de invoer van het rekeningrijden en is hij kritisch over het fiscaal beleid dat wordt gevoerd met betrekking tot bedrijfswagens.

In 2014 werd Peeters genomineerd voor de titel 'meest inspirerende verkeerskundige 2014' door het Nederlandse vakblad Verkeer…Lees verder op Wikipedia