Boek
Nederlands

Ik ga slapen

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Ik ga slapen
×
Ik ga slapen Ik ga slapen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een peuter (ik-figuur) is moe geworden van het spelen. Maar voordat hij gaat slapen moet hij nog van alles doen: in bad, pyjama aan, boekje lezen en zijn knuffel zoeken. Vierkant prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Ik ga slapen / [tekst en ill.] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[16] p., afwisselend met [12] halve p. : ill.
ISBN
9789044828924 (hardback)

Besprekingen

Na het spelen wordt een peuterjongetje moe. Voor hij kan gaan slapen, is er nog van alles te doen: uitkleden, in bad gaan, pyjama aandoen, samen met papa een boekje lezen, knuffel zoeken en dan… naar bed. Vierkant, stevig kijk- en voorleesboekje met afgeronde hoeken over de rituelen voor het slapengaan, waarover al veel aanbod bestaat. Ieder ritueel neemt vier pagina’s in beslag, waarvan de middelste pagina ongeveer halverwege is afgesneden, waar door een grote flap ontstaat. Soms wordt in de illustratie achter de ‘flap’ antwoord gegeven op een vraag, maar meestal heeft de afgesneden pagina geen speciale functie. Op iedere spread staan een paar korte regels tekst, waarin de belangrijkste woorden wat groter zijn afgedrukt. Elk ritueel speelt zich in een andere ruimte af, met een eigen vrolijke en kleurrijke achtergrond. Een kleurrijk, weinig origineel boekje voor peuters. In dezelfde opzet verscheen ook 'Ik ben jarig'*. De auteur maakte al veel baby-, peuter- en kleuterboeken, onder me…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties