Boek
Nederlands

Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Pépé Smit (auteur)
+1
Fred en de (bijna mislukte) verjaardag
×
Fred en de (bijna mislukte) verjaardag Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Boswachter Anton is jarig en hij is helmaal alleen in zijn boshut zonder taart en cadeautjes. Fred het hert vindt het zielig en besluit er iets aan te doen. Met kleurenillustraties. Oblong prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Fred en de (bijna mislukte) verjaardag / tekst en illustraties Pépé Smit
Auteur
Pépé Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: De Harmonie, 2022
[32] p. : ill.
ISBN
9789463361484 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over een bijna mislukte verjaardag. Fred het hert komt erachter dat boswachter Anton jarig is. Van Anton begrijpt hij dat er bij een verjaardag taart en cadeautjes horen, maar Anton zit in zijn eentje in zijn boshut. Fred vindt het zielig voor de oude brompot en besluit er iets aan te doen. Met bladvullende illustraties in kleur. Pépé Smit volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Ze woont en werkt in een boshut. 'Fred en de (bijna mislukte) verjaardag’ is een grappig voorleesboek geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

In dit inmiddels zesde deel van Fred, het eigenwijze hert, komt Fred er bij toeval achter dat Anton, de boswachter, jarig is. ‘Jarig zijn’ daar heeft Fred nog nooit van gehoord, dus licht Anton het hem toe dat je één keer per jaar blij bent dat je geboren bent. Maar blij ziet Anton er niet uit, want zonder verjaardagstaart en kadootje is er geen feest. Hoewel Fred het begrip ‘kadootje, een ding dat je niet hebt maar wel wil’ maar een vreemd mensending vindt, besluit hij iets aan het verdriet van Anton te doen. Hij vraagt raad aan Konijn, Uil, Eekhoorn en Muis. De dieren doen erg hun best maar hebben weinig inspiratie. Dat komt omdat ze dieren zijn, meent Fred. Dieren houden niet van dingen, dieren houden van dingen doen. Ze besluiten dan maar om Anton te vragen wat hij wil en trekken naar zijn huis. Daar ontdooit Anton bij het zien van het hele gezelschap en volgt er een wild feest.Hoewel het verhaal heel eenvoudig lijkt, zit het vol kleine details die afwijken v…Lees verder