Wetenschapper Ido plaatst het brein van een beschadigde cyborg in een nieuw lichaam en noemt haar Alita. Ze weet niets van haar verleden, maar blijkt zeer speciale vechttechnieken te beheersen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Alita : battle angel
Regisseur
Robert Rodriguez
Naar het werk van
Yukito Kishiro
Acteur
Rosa Salazar Christoph Waltz Jennifer Connelly
Componist
Tom Holkenborg
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor de doven en slechthorenden Gebaseerd op de manga Battle angel Alita van Yukito Kishiro
EAN
8712626072386

Besprekingen

Sciencefiction-actiefilm naar de mangaserie* uit de jaren 1990 van Yukito Kishiro. James Cameron (Avatar) zou oorspronkelijk de regie doen, maar wegens tijdgebrek werd dat Robert Rodriguez (Sin City; From dusk till dawn) met Cameron als scenarist en producent. Het is het jaar 2563, 300 jaar nadat een interplanetaire oorlog bijna de hele aarde verwoestte. De elite woont in een zwevende stad, waaronder een grote vuilnisbelt is ontstaan waar criminelen aan de macht zijn. Wetenschapper Dr. Dyson Ido (Christoph Waltz) vindt er de resten van een vrouwelijke cyborg met een intact brein. Hij plaatst het brein in het lichaam van een tienermeisje en noemt haar Alita (Rosa Salazar). Alita weet niets van haar verleden, maar blijkt over zeer speciale vechttechnieken te beschikken. Terwijl ze samen met Ido en haar vriendje Hugo ontdekt wie ze is, komt ze in conflict met monsters en keiharde criminelen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Het verhaal is een samenraapsel …Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia