Dvd
Nederlands

Troep! : Ketnet musical

Tijl Dauwe (regisseur), Gert Verhulst (concept), Hans Bourlon (concept)
Op een pleintje tussen appartementsgebouwen ligt heel veel troep. Een groep jongeren is het zat en besluit in actie te komen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Troep! : Ketnet musical / verhaal Gert Verhulst, Hans Bourlon, Anja van Mensel ; script & regie Tijl Dauwe
Regisseur
Tijl Dauwe
Concept
Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon Anja Van Mensel
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 95 minuten
Aantekening
Nederlands gesproken Een registratie van de voorstellingen op 10 maart 2019 in het Plopsa theater in De Panne
EAN
5051083146050

Besprekingen

‘Troep!’ is de vijfde musical van het samenwerkingsverband tussen Ketnet en Studio 100, na onder meer ‘Team U.P.’* (2018). Het verhaal speelt zich af op een pleintje tussen appartementsgebouwen waar heel veel troep ligt. Een groep jongeren is het zat en besluit in actie te komen. Ze worden geholpen door stadsarbeider Dimitri en secretaresse Claire. De volwassen rollen worden gespeeld door Michiel De Meyer en Maureen Vanherberghen, de cast van 24 jongeren is gekozen na een aantal audities. De musical bevat veel spectaculaire dansscènes en 17 liedjes, voor een groot deel bestaande Ketnet- en Studio 100-nummers die opnieuw zijn gearrangeerd en daarnaast drie nieuwe nummers. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Tijl Dauwe

Tijl Dauwe (Zele, 4 juli 1979) is een Vlaams musicalacteur, scenarioschrijver, liedjesschrijver en toneelregisseur. Dauwe speelde mee in verschillende Nederlandse en Vlaamse musicals, waaronder The Lion King (2004-2006) en Daens (2008-2009). Hij schreef het scenario en de liedjesteksten van Muerto! en Wickie, waarvoor hij ook regie deed.

Biografie

Dauwe groeide op in het Oost-Vlaamse Zele, waar hij vanaf zijn negende actief was in voorstellingen van een lokale amateurvereniging. Hij behaalde een master in geschiedenis (UGent, 2001) en volgde theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Nadien volgde hij nog lessen op het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Voor Studio100 is Dauwe actief als regisseur voor shows van Bumba en Piet Piraat. Daarnaast speelt hij vooral in musicals, maar ook in een film.

In 2006 huwde Dauwe met collega-musicalacteur Jurgen Stein.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties